Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

The Tiger: An Old Hunter's Tale


The Tiger: An Old Hunter's Tale
  Η ταινία «The Tiger: An Old Hunter's Tale» είναι μια κινηματογραφική ταινία δράματος για έναν κυνηγό που είναι έτοιμος να σκοτώσει την τελευταία τίγρη του Joseon (Βασιλική δυναστεία της Κορέας). Είναι μία πρόσφατη ταινία που παρακολούθησα και με εντυπωσίασε. Αυτό το οποίο μου κέντρισε ιδιαίτερα την προσοχή ήταν τόσο οι ήρωες, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και ρεαλιστικοί, όσο και η άκρως συγκινητική πλοκή που είναι ενδιαφέρουσα.
  Η Τίγρης εξιστορεί έναν από τους πιο παλιούς και ευρέως διαδεδομένους μύθους της λαϊκής παράδοσης της Κορέας, σε μια μυθική εποχή που ο άνθρωπος μιλούσε στα ίσια με όλα τα πλάσματα της φύσης. Για αυτό και η ηθική ήταν κυρίαρχη στη σχέση τους , όπως και ο σεβασμός, η αλληλεγγύη , η κατανόηση, η ανεκτικότητα και τα αμοιβαία όρια . Η ταινία μιλάει για τον άνθρωπο ως μέρος της αρμονίας αλλά και της δυσαρμονίας όταν η άρρηκτη προαιώνια συμφωνία προσβάλλεται από τα κατώτερα κίνητρα του σύγχρονου πολιτισμού.

Η πλοκή

 Στην καταληφθείσα Κορέα από την Ιαπωνία το 1925, o Chun Man-duk, ένας σεβαστός κυνηγός, ζει με τον έφηβο γιο του, Seok, σε μια καλύβα κοντά στο όρος Jirisan. Μετά από ένα τραγικό ατύχημα στο οποίο σκότωσε την αγαπημένη του γυναίκα και για να ξεπεράσει την θλίψη που του προκάλεσε ο θάνατος της, έγινε ένας ταπεινός συλλέκτης βοτάνων στα βουνά.
  Ο Ιάπωνας κυβερνήτης που επιβλέπει την κατοχή, συγκεντρώνει γούνα τίγρης ως χόμπι φαινομενικής πολιτιστικής κυριαρχίας και σύντομα γίνεται εμμονή η δολοφονία της τελευταίας τίγρης στην Κορέα που ζει στα βουνά. Έχει ένα μόνο μάτι και έχει σκοτώσει πάρα πολλούς κυνηγούς. Η τίγρης είναι γνωστή ως «Λόρδος του βουνού» και οι ντόπιοι φοβούνται ότι η απουσία της θα φέρει πίσω τους λύκους και τους αγριόχοιρους. Ο Gu-kyung είναι ο αποφασισμένος αλλά αδίστακτος ηγέτης μιας κορεάτικης ομάδας κυνηγών που προσπαθούν να εντοπίσουν και να σκοτώσουν την τίγρη. Τελικά, μαθαίνουμε ότι ο Man-duk στο παρελθόν τραυμάτισε θανάσιμα την μητέρα της τελευταίας τίγρης κατά την χειμερινή περίοδο όταν δέχτηκε ο ίδιος επίθεση. Αφού πέθανε η μητέρα, ο Μan-duk λυπήθηκε τα δύο μικρά της και έπεισε τους κυνηγούς του Gu-Kyung να τα αφήσουν στη μοίρα τους. Ο Μan-duk τα μετέφερε σε ένα ασφαλές μέρος, αλλά ο μικρότερος δεν κατάφερε να επιβιώσει. Ο Seok, ο γιός του σε μια απόπειρα να σκοτώσει την τίγρη, απέτυχε και τραυματίστηκε θανάσιμα.
   Μετά από πολλές αποτυχίες, θανάτους κυνηγών και το τσουχτερό κρύο, στρατιώτες του ιαπωνικού στρατού στάλθηκαν για να συμμετάσχουν στις κλιμακούμενες προσπάθειες για να σκοτώσουν την τελευταία τίγρη.
Έτσι λοιπόν και έγινε. Ο Man-duk φτάνει στην κορυφή του βουνού και περιμένει την τίγρη, ενώ λίγο μετά η τίγρης εμφανίζεται. Και οι δύο έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και διψούν για εκδίκηση. Η αγωνία κορυφώνεται για τους θεατές. Ο Man-duk προκαλεί την τίγρη και την ρωτά γιατί σταμάτησε, ενώ παράλληλα βγάζει ένα μαχαίρι ευρισκόμενος στην άκρη του βουνού. Τελικά, η τίγρης επιτίθεται στον κυνηγό και πέφτουνε και οι δυο στο γκρεμό.
                                                                                                               Παυλίνα Μπελούλη, Α5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου