Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα  ''φεύγουν''  μονο οταν τους αποχαιρετά η μνήμη μας. Αυτο συμβαίνει και με τους καλλιτέχνες που δεν ειναι πλέον μαζί μας. Παρ όλα αυτα τα εργα τους στην ζωή μας δεν μένουν στην αφανια. Ωστόσο οσο μεγαλα και  σπουδαία ειναι  τοσο εκφράζουν και συγκινούν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο διατηρώντας ενα μερίδιο αθανασίας  τα ονόματά τους στην μνήμη μας.
   
 Στις αρχές της δεκαετίας του 80 εμφανίζεται στην μουσική σκηνή ο Kurt Cobain. Καταγόταν απο μια πόλη κοντά στην Washington .Ο Cobain άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα και παράλληλα την ασυνήθιστη συμπεριφορά του, την οποία εκδήλωσε μετά τον χωρισμό των γονιών του, και την συνολική στάση τους απέναντι του. Αρχικά έρχεται σε επαφή με το punk και το 1985 ηχογραφεί την πρώτη του δουλειά, με την συνεργασία του Dale Crover και του Buzz Osborne, που θα την ονομάσουν Fecal Matter. Αυτό ήταν αρκετό για να τους πείσει  να δημιουργήσουν τους Nirvana το 89. Ακολουθούν το ''Nevermind'' το 91 και το ''Bleach'' που θα καταλήξουν ως οι πιο αναγνωρίσιμοι δίσκοι τις δεκαετίας του 90. Όλη αυτή η επιτυχία θα σταματήσει απρόσμενα την άνοιξη του 94  μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Κατέληξε σε κέντρο αποτοξίνωσης όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
    
Γεννημένος στην Ζανζιβάρη ο Freddie Mercury έζησε τα παιδικά του χρονιά στην Ινδία ώσπου μετακόμισε στην Αγγλία σε ηλικία 17 ετών. Με το  ιδιαίτερο ταλέντο του ως πιανίστας άλλα και ως τραγουδιστής και την συμμετοχή του Roger Taylor και του Βrian May, που γνώρισε στις αρχές το 70, δημιουργούν τους QUEEN. Συνέθεσαν μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια όλων τον εποχών που άφησαν ιστορία (Βοhemian Rhapsody,We are the Chapions,We will rock you,).Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ την αμφισεξουαλικοτητα του πράγμα που μπορούμε να το διακρίνουμε και  στο όνομα της μπάντας. Εκατομμύρια κόσμου συγκλονίστηκαν όταν το 1991, μια μέρα πριν το θάνατό του, αποκαλύπτει ότι πάσχει από AIDS .  Προς τιμή του το 1992 διοργανώνεται μια  συναυλία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα  την οποία θα παρακολουθήσουν 72.000 θεατές
-Άννα Μαυροφρύδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου