Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Εξισώσεις και προβλήματα





                                Εξισώσεις και προβλήματα



Ο Βασίλης Πάτζαλης είναι μαθητής της Α λυκείου στο 4ο Λύκειο Σερρών και συμμετέχει κάθε χρόνο σε διαγωνισμούς που αφορούν τα μαθηματικά. Έτσι και φέτος, στην σχολική χρονιά 2016-201,7 συμμετείχε στον διαγωνισμό της μαθηματικής εταιρίας .Εκεί κατάφερε να διακριθεί περνώντας τα δυο πρώτα στάδια του διαγωνισμού. Έπειτα ταξίδεψε στην Αθήνα για να πάρει μέρος στην τρίτη φάση του διαγωνισμού. Ο Βασίλης απάντησε με μεγάλη προθυμία στις παρακάτω ερωτήσεις που αφορούσαν την εμπειρία του από τον διαγωνισμό αλλά και τα συναισθήματα του από αυτόν.
1.       Πες μας μερικές λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό.
Ο μαθηματικός διαγωνισμός ‘’Αρχιμήδης’’ διοργανώνεται από την Ελληνική  Μαθηματική Εταιρία και είναι το τρίτο στάδιο του μαθηματικού διαγωνισμού μετά τον ‘’Θαλή’’ και τον ‘’Ευκλείδη’’. Από τον Αρχιμήδη γίνεται και η επιλογή για την εθνική ομάδα που συμμετέχει και Βαλκανικές και παγκόσμιες μαθηματικές
Ολυμπιάδες.



2.       Αντιμετώπισες προβλήματα άγχους στη διάρκεια του διαγωνισμού;
Το άγχος πάντα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στις εξετάσεις και τους διαγωνισμούς και πάντα υπάρχει , αλλά το θέμα είναι να υπάρχει σε λογικά πλαίσια και όσο το λιγότερο δυνατόν γίνεται .

3.       Πως σου φάνηκαν τα θέματα της τελικής φάσεις ;
Τα θέματα που έπρεπε να απαντήσω μου φάνηκαν αρκετά δύσκολα ,γιατί η προετοιμασία που έκανα στον περιορισμένο  χρόνο που είχα δεν ήταν αρκετή για να βγάλω όλη την ύλη.

4.       Τι σημαίνει για εσένα να συμμετάσχεις σε έναν μαθηματικό Διαγωνισμό;
Τα μαθηματικά είναι κάτι που μου αρέσει και με ενδιαφέρει , οπότε το να συμμετάσχω στον διαγωνισμό ήταν κάτι το ευχάριστο.

5.       Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση σου να επιλέξεις να μην πας σε μια σχολική εκδρομή για να διαγωνιστείς στην τελική φάση;
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολη η απόφαση ,καθώς ήταν μια ευκαιρία που δεν είχα και πιθανόν να μην ξανά έχω στην ζωή μου ,ενώ οι σχολικές εκδρομές είναι κάτι που επαναλαμβάνονται συχνά.

6.       Σκέπτεσαι να ακολουθήσεις τα μαθηματικά επαγγελματικά;
Αρχικά θα επιλέξω την θετική κατεύθυνση η οποία συμπεριλαμβάνει τα μαθηματικά, αλλά δεν έχω αποφασίσει αν θα ασχοληθώ με τα μαθηματικά επαγγελματικά.

7.       Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά την τελική φάση ;
Είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος που έφτασα ως εδώ.

                                                                 Επιμέλεια: Γκαβανόζης Δημήτρης, Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου