Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το σπίτι μας καίγεται!



Το σπίτι μας καίγεται!



    «Το όνομά μου είναι Γκρέτα Τούνμπεργκ, είμαι 16 χρονών, είμαι από τη Σουηδία και θέλω να πανικοβληθείτε. Θέλω να δράσετε σαν να καιγόταν το σπίτι σας… γιατί καίγεται!» Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η 16χρονη Γκρέτα, η οποία εδώ κι έναν χρόνο δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση και την δραστηριοποίηση των ανθρώπων σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

    Τον Αύγουστο του 2018, η 15χρονη τότε Γκρέτα ξεκίνησε κάτι που αργότερα θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο κίνημα. Κάθε Παρασκευή άφηνε τα μαθητικά της καθήκοντα κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, επηρεασμένη από την άγνοια των πολιτικών. Νέοι από όλο τον κόσμο με τις ίδιες ανησυχίες,  τους ίδιους φόβους, τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αξίες συμμετέχουν πλέον στο κίνημα Fridays For Future, όπως ονομάστηκε, ενώνοντας τις δυνάμεις τους αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι, λοιπόν, κι εμείς ως νεολαία του τόπου μας και ως η επόμενη γενιά πολιτών αποφασίσαμε να συνδράμουμε σε αυτήν την οικουμενική προσπάθεια, δημιουργώντας το Fridays For Future Serres.
    Ως πρώτη μας δράση ορίσαμε την Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα, η οποία, σε τοπικό επίπεδο, θα διεξαχθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 12:30, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. Σας καλούμε όλους και όλες να συμβάλετε στον αγώνα μας και να συμμετέχετε στην πορεία μας. Η συνειδητοποίηση της κλιματικής κρίσης είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Πρέπει να δράσουμε τώρα! Είμαστε τώρα εδώ, γιατί πρέπει να είμαστε γιατί οι προηγούμενοι άργησαν και δεν μπορούμε να αργήσουμε κι εμείς. Παραθέτοντας την Γκρέτα: «Σας ζητώ να ξυπνήσετε και να κάνετε τις αλλαγές που απαιτούνται. Το να βάλετε τα δυνατά σας δεν είναι αρκετό πλέον. Πρέπει να κάνουμε αυτό που είναι αδύνατο».
Τα μέλη του Fridays For Future Serres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου