Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN


ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Στην Γενεύη, εκτός από το Cern επισκεφτήκαμε το μουσείο του Ερυθρού Σταυρού. Το διεθνές κίνημα Ερυθρού Σταυρού είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο. Σκοπός του είναι η φροντίδα και η συμπαράσταση χωρίς πολιτισμική ή εθνική διάκριση για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Είναι το σύμβολο της προσφοράς και της βοήθειας χωρίς σύνορα και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν μια αίθουσα, το ταβάνι της οποίας ήταν καμωμένο με πολύχρωμους γαιάνθρακες που απεικόνιζαν τα κράτη. Ήταν κάτι πρωτότυπο. Συμπάθησα αρκετά την ξεναγό, η οποία μου κέντρισε το ενδιαφέρον για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού και για τον αγώνα των ανθρώπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Γενεύη σαν πόλη με ενθουσίασε. Όλα ήταν οργανωμένα. Οι άνθρωποι προχωρούσαν βιαστικά στα πεζοδρόμια. Υπήρχε φοβερή κίνηση και γενικώς όλα κυλούσαν σε γρήγορους ρυθμούς. Φυσικά, το συντριβάνι Jet dEau, ένα από τα πιο θεαματικά συντριβάνια στον κόσμο, μας μάγευσε όλους. Μη με κατηγορείτε, όμως δεν παρέλειψα να τα απολαύσω όλα αυτά καλύτερα με ένα ρόφημα από τα Starbucks. Στα αλήθεια, απόλαυσα την Γενεύη. Είναι πολύ διαφορετική από τις πόλεις της Ελλάδας. Ήθελα να την εξερευνούσαμε περισσότερο, όμως δεν μας έφτανε ο χρόνος.
Την επόμενη, ταξιδεύσαμε στη Λωζάνη για να πάμε στο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα. Αρχικά, βγήκαμε όλοι μαζί μια φωτογραφία έξω από το κτήριο, δίπλα από την Ολυμπιακή φλόγα. Όταν εισήλθαμε στο κτήριο, διασχίσαμε ένα κόκκινο διάδρομο που μας οδήγησε στον πρώτο όροφο όπου περάσαμε τις κάρτες που μας είχαν δώσει από ένα μηχάνημα ώστε να περάσουμε στις αίθουσες με τα εκθέματα. Πρώτα είδαμε μινιατούρες που αναπαριστούσαν την αρχαία Αθήνα. Ακολούθησαν παλιές στολές ξιφασκίας, εικόνες πρωταθλητών, γράμματα, παλιά έπιπλα, αγάλματα ελληνικών θεοτήτων, έπαθλα και βραβεία. Έπειτα, είδαμε ένα ενδιαφέρον βίντεο που αναπαριστούσε την αρχαία τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάτι εξίσου ενδιαφέρον ήταν η εξέλιξη των ολυμπιακών οργάνων. Αυτό που λάτρεψα ιδιαίτερα, ήταν οι μασκώτ όλων των Ολυμπιακών Αγώνων.  Σε έναν άλλο χώρο, υπήρχαν εντυπωσιακές στολές διάφορων αθλημάτων πιο εξωτικών (κατά την γνώμη μου), όπως το καλλιτεχνικό πατινάζ. Οδηγηθήκαμε σε έναν άλλο χώρο όπου βάλαμε ακουστικά και παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικό με την αγωνία και την πίεση που νιώθουν οι αθλητές πριν ξεκινήσουν να αγωνίζονται. Χωρίς αμφιβολία, το μουσείο μου άρεσε πάρα πολύ και με έκανε να νιώσω περήφανη που είμαι Ελληνίδα.                          

                                                                                  Κουκνάκου Θεοδώρα, Β3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου